Tijdens het vierde middelbaar kreeg Raf een van de eerste digitale fototoestelletjes in handen om foto's van een activiteit te maken, een simpel toestel met een diskette als opslagmedium. Een gsm vandaag maakt betere foto's. Toch was het toestel al snel zijn 'privé-bezit' en zorgde hij overal voor foto's, misschien zat de journalistieke spirit er toen al in. Later kocht Raf zijn eerste eigen digitaal toestel en maakte hij voor de toenmalige studentensite 'Studentstart' enkele modellenshoots van 'Hot Students'.

Tijdens de opleiding Journalistiek (2001 - 2004) kwam hij in aanraking met het fotografische luik van de journalistiek. In avondschool deed hij er dan ook de opleiding fotografie bij aan de KASK (2003 - 2005). Ondertussen is hij bijna zeven jaar bezig als journalist en persfotograaf, een discipline die tal van genres aan bod laat komen. Van huwelijken over evenementen, optredens, demonstraties, reportages tot portretten en landschappen. Daarnaast exposeert Raf met vrij werk, vooral kunstzinnige naakten.

In juli 2011 zal dit opnieuw een climax bereiken met een eigen tentoonstelling in Atelier en Galerie 't Gepeins in Vlassenbroek.